Follow by Email

miercuri, 29 decembrie 2010

Adevar/Minciuna

           Adevărul este ca o boală se luptă în continuu împotriva lui.Lumea minte și se minte.Pofta asta sadică este prezenta în toate clasele sociale,în toate ţările și din toate timpurile.Nu se ştie de ce,dar acest obicei de te ascunde în spatele degetului este înnăscut,indiferent de stratul etnic din care provi.
           Societatea te minte doar pentru a te face sa te simţi inferior,iar ceilalţi infloresc întîmplările doar pentru a fi acceptați în societate sub un unghi mai bun.Ajungem sa ne minţim pe noi înşine,doar pentru a ne face o imagine mai buna fata de subconştient.Aceste minciuni par atît de reale încît le credem și noi,cei care ştim ca așa ceva nu poate fi fizic real!
          Și,totuşi,de  unde aceasta dorintă de a ascunde adevărul?Nu putem spune ca e ceva ce vrem sa facem,e ceva adînc înrădăcinată în constituţia fiinţei noastre umane.Pe deasupra este culmea cum oamenii ce mint îi sfătuiesc pe ceilalţi sa nu o facă,punînd acest obicei intr-o lumina proastă.
          Am început sa cred ca tot adevărul e minciună,doar pentru ca așa vor alţii sa fie.Mîine poate că și legile fireşti se vor demonstra a fi minciuni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu